Λίγα λόγια για εμάς

Όλα άρχισαν όταν ο Ηλίας Δενέζης, καταγόμενος από την Καρυά Αργολίδος, ξεκίνησε το 1977 στον ευλογημένο από τον θεό Διόνυσο τόπο της Αρχαίας Νεμέας, να παράγει και να εμπορεύεται κυρίως μούστο με τα πενιχρά τεχνολογικά μέσα της εποχής.

Αποκτώντας τέσσερα παιδιά, η οικογένεια Δενέζη αφοσιώνεται στην αμπελουργία και επενδύει σε μηχανήματα όπως η αλησμόνητη υδραυλική τσιπουριά και σε γη που επρόκειτο να φιλοξενήσει τους αμπελώνες της. Η εμπειρία του αμπελουργού βάζει τις βάσεις για την επιτυχία του οινοποιού καθώς η αγορά της Αθήνας κυρίως, αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την απευθείας πώληση κρασιού με επιτυχία, με τα κέρδη να μεταφράζονται σε μεγαλύτερες και ποιοτικότερες επενδύσεις.

Με την ενηλικίωση του Νικολάου Δενέζη, του συνεχιστή αυτής της άκρως απαιτητικής ενασχόλησης και παράδοσης, η οικογένεια Δενέζη με γοργά αλλά σταθερά βήματα αναπτύσσει την οινοποιητική της δραστηριότητα εισάγοντας νέες ποικιλίες σταφυλιών σε νεοαποκτηθέντες αμπελώνες και ανεβάζοντας τους τόνους κρασιού που παράγει. Επιτυγχάνει έτσι το 2006 την δημιουργία νέου κτηρίου που στεγάζει πλέον το σύνολο των οινοποιητικών δραστηριοτήτων ενώ από το 2010 οπότε και αποκτήθηκε και ο αριθμός εμφιάλωσης, στεγάζει και το εμφιαλωτήριο.

Σήμερα το οινοποιείο Δενέζη, με "οδηγό" τον Νικόλαο Δενέζη, έχει στην κατοχή του 190 περίπου στρέμματα αμπελώνα στην Αρχαία Νεμέα, στη ζώνη που καλλιεργείται το Αγιωργίτικο από το οποίο παράγεται το φημισμένο κρασί ΠΟΠ Νεμέα, αλλά και στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας. Η αποθηκευτική ικανότητα κρασιού του οινοποιείου ανέρχεται στους 450 τόνους σε δεξαμενές οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, εξοπλισμένες με μανδύες ψύξης και συνδεδεμένες με ψυκτικό μηχάνημα ικανό να καταστείλει τις επικίνδυνες για τα αρώματα και τους ζυμομύκητες θερμοκρασίες που τυχόν επιτυγχάνονται κατά την περίοδο της ζύμωσης.

Η σοβαρή μας ενασχόληση με τα προϊόντα μας όσο και με τους πελάτες μας, μας καθιστούν μια ήρεμη δύναμη στο χώρο, η οποία χτίζει μέρα με την μέρα ένα καλό όνομα αντάξιο των προσπαθειών μας. Στόχος μας το Denezis Wines να γίνει συνώνυμο μιας σταθερής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών για πελάτες φίλους.